Reprezentantii CIDSR au participat la sedinta Y-PEER Moldova

25 February, 2014

In data de 23 februarie, 2014, in incinta centrului “Le Roi” a avut loc sedinta de planificare a activitatilor Y-PEER Moldova.

Y-PEER, Reţeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal, reprezintă o rețea de tineri activi: Educatori de la Egal la Egal, formatori și promotori ai sănătății sexual-reproductive. Rețeaua activează în Moldova și în toată lumea cu scopul educatorilor de a dezvolta semenilor cunoştinţe, atitudini, deprinderi utile de viaţă şi de a-i convinge să îşi protejeze propria sănătate cu toată responsabilitatea.

In sedinta au participat 40 de membri ai retelei din teritoriul R. Moldova si experti din diferite domenii.

In cadrul sedintei d-na Rodica Comendant, director CIDSR, medic obstetrician – ginecolog, doctor în ştiinţe medicale  a vorbit despre drepturile sexual reproductive, sanatatea reproducerii, avortul in siguranta, mituri despre avort si de ce avortul in Moldova continua a fi un subiect tabu.

Tinerii au fost foarte entuziasmati si atenti la prezentarea facuta de catre d-na Rodica Comendant. Cele mai frecvente intrebari, care au survenit dupa presentare, au fost despre metodele de contraceptie, eficienta si consecintele unui avort medicamentos.

Partners

We use cookies
We use cookies to display content correctly and to make the website easy to use.
Accept
I don't accept