Seminarul de instruire avansată privind planificarea familială și metodele contraceptive pentru colaboratorii catedrei “Obstetrică și ginecologie” a USMF “N. Testemițanu”

30 September, 2015

20150923_134821La 23 septembrie 2015, în cadrul IMSP SCM nr.1, Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive  (CIDSR), cu suportul financiar al UNFPA Moldova, a organizat un seminar de instruire avansată privind planificarea familială și metodele contraceptive pentru colaboratorii catedrei “Obstetrică și ginecologie” a USMF “N. Testemițanu” (vedeți Lista participantilor).

Organizarea seminarului a fost susținută de către Ministerul Sănătății din RM (vedeți Dispoziția Ministerului Sănătății din 22.09.15, Nr.508-d) și face parte din proiectul „Optimizarea sistemului național de prestare a serviciilor de planificare a familiei”.

20150923_133406Scopul seminarului de instruire avansată a fost fortificarea cunoștințelor specialiștilor în planificarea familială, inclusiv consilierea, actualizând cunoștințele și abilitățile acestora despre cele mai recente evidențe internaționale în contracepție, cele mai recente recomandări OMS, LARC, etc. precum și spargerea miturilor existente și foarte des vehiculate și aplicate în practică. (vedeți Agenda seminarului).

Seminarul a fost facilitat de către expertul național dr. Ion Bologan – conferențiar universitar al catedrei “Obstetrică și ginecologie” a USMF “N. Testemițanu”. Dr I. Bologan în luna mai a participat la seminarul de instruire avansată în metodele de contracepție facilitat de Danielle Hassoun MD, Cercetător la Centrul de Formare în Domeniul Tehnologiilor în Sănătatea Reproducerii din Paris, Franța, și a fost desemnat prin dispoziție ministeriala sa faciliteze și cursul de instruire în cadrul catedrei astfel informația urmând a fi diseminată și în rîndul studenților.

În cadrul seminarului  au fost distribuite  materiale informattive și didactice ale OMS în conformitate cu Dispoziția MS nr.405d din 15.07.2015 Privind distribuirea materialelor informative si didactice privind metodele contraceptive.

Partners

We use cookies
We use cookies to display content correctly and to make the website easy to use.
Accept
I don't accept