Work visit “Equipping Model Center and Reproductive Health Center with Sets Composed with Vacuum Vacuum Syringes and Manual Cannula” (in Romanian)

Pe data de 10 iunie, 2014 echipa Centrului de Instruire in Domeniul Sanatatii Reproductive a efectuat o vizita de lucru in Transnistria pentru a vedea cum merg pregatirile pentru inaugurarea centrului model, care se afla in cadrul Centrului de Sanatate Reproductiva din or. Tiraspol.

Pe parcursul lunilor martie-mai in centrul model au derulat lucrari de reparatie cosmetica – activitate care face parte din cadrul proiectului SAAF “Creștera calității serviciilor de avort integrate în cadrul serviciilor de sănătate reproductive în Transnitria”.
Tot in cadrul acestei vizite a fost dat cursul si altei activitati prevazute in proiectul SAAF si anume: Echiparea centrului-model si a Centrului de Sanatate Reproductiva cu seturi compuse din seringi pentru vacuum aspirarea manuala (VAM) si canule de diferite marimi.

Aceasta activitate a avut ca scop facilitarea procesului de introducete si applicare in practica a procedurii VAM.

Amintim, ca in perioada 05.-09.05.14 in cadrul Centrului de Sanatate Reproductiva din or. Tiraspol a avut loc primul training in servicii de avort integrate in cadrul serviciilor de sanatate reproductiva in Transnistria: avortul medicamentos, VAM din cadrul proiectului SAAF “Cresterea calitatii serviciilor de avort integrate in cadrul serviciilor de sanatate reproductive in Transnistria” .

Puteti afla mai multe referitor la procedura VAM din prezentarea data.