Evaluarea la mijloc de termen a Strategiei Nationale a Sanatatii Reproducerii

24 Martie, 2010

23.03.2010     Specialisti ai Ministerului Sanatatii si reprezentanti ai organismelor internationale din Republica Moldova s-au intrunit in cadrul unei sedinte de lucru, pentru a pune in discutie rezultatele evaluarii la mijloc de termen a Strategiei Nationale a Sanatatii Reproducerii.

In cadrul sedintei urmeaza a fi analizate succesele realizate, dar si deficientele inregistrate in acest domeniu in Republica Moldova pe parcursul ultimilor cinci ani, precum si recomandarile grupului national de lucru ce a efectuat evaluarea Strategiei, privind actiunile ce urmeaza a fi intreprinse in continuare.

Participantii la intrunire vor discuta subiecte ce tin de: Sanatatea materna si neonatala; Planificarea familiala; Prevenirea avorturilor; Prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala; Infertilitatea; Prevenirea si diagnosticarea precoce a cancerului mamar si de col uterin; Dimensiunea de gen a Strategiei Nationale in Sanatatea Reproducerii; Violenta sexuala si traficul de persoane; Adolescentii si tinerii; Sanatatea reproducerii barbatilor si a persoanelor in etate.

Evenimentul, care se desfasoara in perioada 23-24 martie, este organizat de Ministerul Sanatatii in parteneriat cu Organizatia Mondiala a Sanatatii si Fondul ONU pentru Populatie.

Strategia Nationala a Sanatatii Reproducerii fost aprobata prin decizie de Guvern pe un termen de zece ani (2005-2015) si prevede realizarea mai multor obiective de imbunatatire a situatiei in domeniul sanatatii reproductive.

Sursa: http://www.ms.md

 

Prezentarea disponibila din cadrul conferintei:

„Prioritatea 5 Avortul si serviciile de intrerupere a sarcinii”,

Rodica Comendant,
Conferenţiar universitar,
Centrul de instruire în domeniul sănătăţii reproducerii (CIDSR), director,
Expert OMS în avortul în siguranţă

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept