Opriţi violenţa împotriva femeilor, cere Amnesty International Moldova

02 Septembrie, 2009

Sursa: http://www.amnesty.md

31.08.2009

Chişinău, 31 august 2009. Organizaţia de apărare a drepturilor omului Amnesty International Moldova a desfăşurat tradiţionala acţiune publică „Opriţi Violenţa împotriva

Femeilor”. Al patrulea an consecutiv membrii şi activiştii organizaţiei iniţiază pe data de 31 august acţiuni de susţinere a femeilor ce se află în pericol de a fi supuse violenţei.

Anul acesta participanţii la acţiunea publică şi-au pus scopul de a transmite oamenilor mai multe informaţii despre problema violenţei împotriva femeilor, distribuind pliante ce explică esenţa fenomenului şi metodele de soluţionare ale acestuia. În acelaşi timp, materialele informative includeau date de contact ale organizaţilor ce oferă sprijin femeilor supuse violenţei.

În acelaşi timp, membrii şi activiştii Amnesty International Moldova au îndemnat trecătorii să contribuie cu o semnătură pentru a salva victime concrete ce au fost supuse violenţei, sau pe cele ce se află în primejdie. Ei au explicat trecătorilor că fiecare semnătură pusă sub petiţii poate fi o adevărată şansă pentru aceste femei.

Astfel, prima petiţie este adresată autorităţilor din Nicaragua, cu îndemnul de a abroga legea ce interzice toate tipurile de avorturi în ţară, inclusiv pentru victimele violurilor şi pentru femeile a căror viaţă şi sănătate este în pericol în cazul continuării sarcinilor. Femeilor însărcinate le este refuzat orice fel de tratament, dacă acesta ar putea afecta cumva fătul. Astfel, dacă femeia este bolnavă de cancer, malarie, HIV/SIDA, ea nu va primi tratament doar pentru că este însărcinată. Legea pune în pericol viaţa femeilor, contribuind la

creşterea numărului de deces materne. Chiar şi femeile ce suferă un avort spontan sunt pedepsite, deoarece în Nicaragua acesta poate fi greu deosebit de un avort provocat.

Semnînd a doua petiţie, oamenii au oferit o şansă de a trăi Sakineh Mohammadi din Iran. Aceasta se află în aşteptarea execuţiei prin lovituri de pietre, pe motiv că ar fi comis un adulter. Sakineh neagă această învinuire. Amnesty International îndeamnă autorităţile din Iran să anuleze pedeapsa cu moartea pentru Sakineh Mohammadi şi să instituie un moratoriu asupra execuţiilor şi pedepselor crude şi inumane, inclusiv biciuirea.

 

 

 

 

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept