Reprezentantii CIDSR au participat la Conferinta de Totalizare a SPFM

24 Aprilie, 2013

Apr 24-1In perioada 19-20 aprilie 2013 Rodica Comendant, directorul CIDSR si Stanislav Cobileanschi, coordonator de proiect, CIDSR au participat la Conferita de Totalizare a Societatii de Planificare a Familiei din Moldova ” Unind Forţele pentru Sănătatea şi Drepturile Sexual-Reproductive”, în cadrul proiectului internaţional Unind Forţele pentru Răsunet şi Claritate: Consorţiumul IPPF/ WHR-EN pentru Participarea Societăţii Civile (Joining Forces for Voice and Accountability,) susţinut financiar de UK Aid – Fondul Guvernare & Transparenţă. Conferinta a fost organizata labazaa de odihna „Odiseu” or. Vadul-lui-Voda.

Conferinta s-a organizat cu ocazia implinirii a 60 de ani a IPPF, precum si 20 de ani de la implinirea SPFM

Apr 24-2La conferinta au participat reprezentanţi ai diferitor organizaţii din domeniu si instituţii de stat. S-au discutat cele mai actuale teme din domeniul sanatatii reproductive, planificarea familiei, sarcina nedorita si întreruperea acesteia.

Din partea Institutului Oncologic a fost invitata dna D. Valuta, care a povestit despre metodele de depistare a cancerului uterin cit si tratarea acestuia.
Dna Rodica Comendant a povestit despre metodele de prevenire a sarcinii cit si a întreruperii sarcinii nedorite – metode recomandate de către Organizaţia Mondiala a Sănătăţii.

Organizatorii conferinţei au relatat despre impactul pozitiv ce îl au voluntarii in informarea tinerilor despre drepturile lor sexual-reproductive, acesta fiind una din ramurile de baza a activităţii SPFM.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept