Caștigătorii concursului de creare a produselor media privind drepturile și sănătatea sexuală și reproductivă ale femeilor cu dizabilități din Moldova

30 Мая, 2017

În cadrul I Conferințe naționale în drepturile sexuale și reproductive ale femeilor cu dizabilități din Moldova care a avut loc  luni, 29 mai 2017, în Sala Roșie a Complexul Summit Events & Conference Center, or. Chișinău au fost desemnați câștigătorii concursului de creare a produselor media privind drepturile și sănătatea sexuală și reproductivă (DSSR) ale femeilor cu dizabilități din Moldova. Acest concurs a fost organizat de Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive (CIDSR) în perioada 6 martie – 19 mai 2017. Concursul a avut drept scop:

  • contribuirea la sensibilizarea societății și factorilor de decizie cu privire la drepturile sexuale și reproductive ale femeilor cu dizabilități și reducerea discriminării acestora,
  • încurajarea femeilor cu dizabilități din Moldova să își exercite drepturile sexuale și reproductive (să formeze cupluri, să nască copii, să acceseze serviciile de planificare familială și sănătate reproductivă, etc.).

La concurs au participat reprezentanții mass-media (presa scrisă, canale audio-vizuale, mediul online). Produsele media au fost analizate de către comisia de jurizare alcătuită din:

  Decizia privind rezultatele concursului: Categoria I: istorii de succes Premiul I: Reportaj TV „Dreptul de a iubi”, realizat de Eugenia Pogor Premiul II:

  • Emisiune TV/Schiță despre o tânără de etnie romă, realizată de Elena Sîrbu

http://trm.md/ro/petalo-romano/petalo-romano-emisiune-din-20-aprilie-2017/  (parte a unei emisiuni TV, istoria fetei începe din minutul 17)

  • Articol cu Mariana Țibulac, realizat de Victoria Boțan

http://motivatie.md/index.php?pag=news&id=1060&rid=1121&l=ro Premiul III nu a fost desemnat.   Categoria II: istorii de insucces/încălcare a DSR Premiul I: Emisiune TV ”COD GALBEN – Dizabilitatea nu este o condamnare”, realizată de Dorin Galben https://www.privesc.eu/arhiva/75176/Cod-Galben-cu-Dorin-Galben—Dizabilitatea-nu-este-o-condamnare Premiul II: Emisiune Radio ”Petalo-Romano”, realizată de Elena Sîrbu https://soundcloud.com/radio-patrin/radio-patrin-moldova-live-broadcast-2017-03-05 Premiul III nu a fost desemnat.

Партнеры

Мы используем файлы cookie
Мы используем файлы cookie для корректного отображения контента и для удобства использования веб-сайта.
Принимаю
Не принимаю