Workshop “Dissemination of results of the assessment of the quality of abortion and implementation of national standards for conducting safe abortion in Moldova”

La data de 15 aprilie 2015, în sala de conferințe a Ministerului Sănătății a avut loc atelierul de lucru: „Diseminarea rezultatelor evaluăriii calității serviciilor de întrerupere a sarcinii și implementării standardelor naționale de efectuare a avortului sigur în Republica Moldova”.

Această activitate a fost organizată de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, Organizația Mondială a Sănătății (OMS)  și Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive (CIDSR).

Evenimentul face parte din proiectul  “Evaluarea calității serviciilor de întrerupere a sarcinii și implementării standardelor naționale de efectuare a avortului sigur în Republica Moldova” finanțat de OMS.

La atelier au participat 68 de participanți printre care: experți ai OMS, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Casei Naționale de Asigurări Medicale precum și managerii și sefii secțiilor ginecologie ale spitalelor raionale din toata țara.

La acest atelier a fost prezentat raportul de evaluare a calității serviciilor de întrerupere a sarcinii și implimentării standardelor naționale de efectuare a avortului sigur în Republica Moldova din cadrul vizitelor, care au fost efectuate în perioada 12-23 octombrie 2014.

În cadrul atelierului a fost lansată cea mai recentă publicație a OMS în domeniul avortului sigur, care a fost tradusă în limba română de echipa CIDSR “Avort fără riscuri: recomandări pentru sistemele de sănătate în probleme de strategie și practică”.

Sunt disponibile: