Lansarea unui nou ghid pentru promovarea drepturilor sexuale și reproductive ale persoanelor cu dizabilități

11 December, 2018

Cu ocazia Zilelor Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități și a Drepturilor Omului care au avut loc pe 3 și 10 decembrie curent, partenerii noștri Agenția Națiunilor Unite pentru  Drepturile și Sănătatea Reproductivă (UNFPA) au anunțat lansarea unei noi publicații, care vizează promovarea drepturilor persoanelor cu nevoi speciale, în special a femeilor și tinerilor cu dizabilități. Ghidul îl găsiți aici.

Ghidul dat oferă îndrumări practice și concrete cu privire la furnizarea de servicii incluzive și accesibile legate de violența pe motive de gen și sănătatea și drepturile sexuale și reproductive pentru femeile și tinerii cu dizabilități. Dar și practici pentru implimentarea și crearea de programe, politici și legi întru crearea serviciilor care să răspundă nevoilor cu care se confruntă fetele și femeile cu dizabilități.

De menționat că, unul din obiectivele Centrului de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive este să sporească gradul de conștientizare a personalului medical și a autorităților publice cu privire la această problemă. Iar în acest sens cu susținerea partenerilor noștri UNFPA, au fost implimentate următoarele acțiuni:

Tot cu susținerea UNFPA în luna martie curent, studiul “Analiza situației privind problemele cu care se confruntă femeile și fetele cu dizabilități locomotorii în Moldova în exercitarea drepturilor lor sexuale și reproductive” a fost prezentat la Congresul European al Obstreticienilor Ginecologilor la Paris.

 

Partners

We use cookies
We use cookies to display content correctly and to make the website easy to use.
Accept
I don't accept