Telefonul de incredere pentru femei

13 November, 2012

Alo!  Bună ziua, sunt însărcinata… Aşa începe ziua de lucru la TELEFONUL  DE ÎNCREDERE  PENTRU FEMEI 0800-088-08 din cadrul Centrului de Instruire în Domeniul Sănătăţii Reproductive (CIDSR). Aici, doamnele sunt invitate să sune pentru a primi răspuns la întrebările ce ţin de  domeniul sănătăţii reproductive. Acestea variază de la sarcina complicată şi infecţiile asociate acesteia, prevenirea (vaccinarea) cancerului de col uterin la maladiile sexual transmisibile. De asemenea poate fi primită o consultaţie în privinţa planificării familiei, sarcinii nedorite şi contracepţiei. În cazuri dificile, operatorii sunt susţinuţi de o echipă de medici competenţi, cunoscuţi la nivel naţional cit si internaţional:

Rodica Comendant – medic – ginecolog, d.ş.m., conferenţiar universitar;
Stelian Hodorogea – medic – ginecolog, d.ş.m., conferenţiar universitar;
Irena Digol – medic – ginecolog, d.ş.m., conferenţiar universitar;

TELEFONUL  DE ÎNCREDERE  PENTRU FEMEI este un proiect social ce are menirea de a creşte gradul de conştientizare a populaţiei privind drepturile sexual-reproductive, de a promova in rândul membrilor comunităţii Republicii Moldova conceptul avortului în siguranţă, ca fiind dreptul incontestabil al femeilor; implementarea metodelor de avort şi contracepţie recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

De curând a fost produs şi un spot de promovare a TELEFONULUI  DE ÎNCREDERE  PENTRU FEMEI http://www.youtube.com/watch?v=f8j3ZzVMMeI


Linia telefonică a fost lansată în cadrul CIDSR.

Dreptul la sănătatea reproductivă este un privilegiu de care trebuie să beneficieze orice FEMEIE.

Partners

We use cookies
We use cookies to display content correctly and to make the website easy to use.
Accept
I don't accept