CIDSR va participa la Summitul de la Nairobi, organizat cu ocazia aniversării a 25 de ani de la Conferința de la Cairo

05 Noiembrie, 2019

În perioada 12-14 noiembrie, guvernele din Kenya și Danemarca și UNFPA convoacă Summit-ul de la Nairobi cu privire la Conferința Internațională pentru Populație și Dezvoltare de la Cairo (ICPD). Organizatorii Summit-ului își propun să mobilizeze voința politică și angajamentele financiare de care este nevoie urgentă pentru a pune în aplicare definitiv și pe deplin Programul de acțiune al ICPD.

La Summit sunt invitați șefi de stat, miniștri, parlamentari, experți tehnici, organizații ale societății civile, tineri activiști, lideri de afaceri și comunități, instituții financiare internaționale, persoane cu dizabilități, medici universitari și oricine se află interesat de dezvoltarea sănătății și drepturilor sexuale și de reproducere în societățile contemporane. Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive va participa la această întâlnire și își va concentra angajamentele pentru a aduce un aport remarcabil în dezvoltarea și formarea unei societăți corect informate despre sănătatea reproductivă, drepturile femeilor și sănătatea sexuală. 

În cadrul Summitului vor fi abordate cinci teme globale: accesul la drepturile sexual-reproductive, finanțare, diversitatea demografică, discriminări de gen și drepturile sexual-reproductive în condiții umanitare. Atingerea și discuția acestor subiecte are drept scop accelerarea progresul în îndeplinirii programului ICPD până în 2030. Pentru a vedea mai multe detalii despre subiectele Summit-ului de la Nairobi vezi aici.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept