Petiție: HRC39 Declarația comună a ONG-urilor privind dreptul la avort

17 Septembrie, 2018

În sprijinul inițiativei „Zilei mondială de acțiune pentru accesul la avortul sigur și legal”, inițiativa privind drepturile sexuale, Centrul pentru Drepturile Reproductive Ipas; Centrul Asia-Pacific pentru Resurse și Cercetare pentru Femei; Coaliția Tineretului pentru Sănătate și Drepturi Sexuale și Asociația Suedeză pentru Sexualitate și Educație au elaborat o declarație comună privind drepturile la avort pentru a fi prezentată în cadrul celei de-a 39-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva.

Accentul declarației din acest an se referă la apărătorii drepturilor pentru avort (inclusiv furnizorii de servicii) și stigmatizarea avortului. Această inițiativă se bazează pe declarația comună a CSO de anul trecut depusă către Consiliu, când peste 285 de organizații au semnat declarația și sperăm că și mai multe organizații vor susține inițiativa în acest an!

Declarația este disponibilă atât în limba engleză, cât și în limba rusă

CSO joint statement on abortion_final version_E
заявление об аборте_final version_RUS

Sesiunea durează între 10 și 28 septembrie, iar cel mai potrivit moment de pe ordinea de zi a Consiliului pentru declarația comună pare a fi dezbaterea generală privind punerea în aplicare a Declarației și a Programului de acțiune de la Viena, programată pentru luni, 24 septembrie. Câteva cerințe, cum ar fi  conectarea declarației comune  cu Declarația de la Viena și Programul de acțiune și respectarea limitei de 1:30 de minute pentru livrarea declarației, urmează să fie îndeplinite.

Grupurile și organizațiile sunt invitate să semneze declarația până pe 21 septembrie:

  • Dacă aveți statut consultativ în cadrul ECOSOC și aveți un reprezentant desemnat în sistemul Indico, completați formularul atașat, trimiteți o copie semnată la hrcngo@ohchr.org, cc sau trimiteți e-mail la danielle@srigeneva.com și vom adăuga numele dvs. la declarație.
  • Dacă organizația dvs. nu are statut consultativ în cadrul ECOSOC, faceți clic pentru a completa formularul de semnare: https://goo.gl/forms/mO7TW6cdkQFJI2XG2

Sursa: sexualrightsinitiative.com

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept