Reprezentantii CIDSR au participat la sedinta Y-PEER Moldova

In data de 23 februarie, 2014, in incinta centrului “Le Roi” a avut loc sedinta de planificare a activitatilor Y-PEER Moldova.

Y-PEER, Reţeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal, reprezintă o rețea de tineri activi: Educatori de la Egal la Egal, formatori și promotori ai sănătății sexual-reproductive. Rețeaua activează în Moldova și în toată lumea cu scopul educatorilor de a dezvolta semenilor cunoştinţe, atitudini, deprinderi utile de viaţă şi de a-i convinge să îşi protejeze propria sănătate cu toată responsabilitatea.

In sedinta au participat 40 de membri ai retelei din teritoriul R. Moldova si experti din diferite domenii.

In cadrul sedintei d-na Rodica Comendant, director CIDSR, medic obstetrician – ginecolog, doctor în ştiinţe medicale  a vorbit despre drepturile sexual reproductive, sanatatea reproducerii, avortul in siguranta, mituri despre avort si de ce avortul in Moldova continua a fi un subiect tabu.

Tinerii au fost foarte entuziasmati si atenti la prezentarea facuta de catre d-na Rodica Comendant. Cele mai frecvente intrebari, care au survenit dupa presentare, au fost despre metodele de contraceptie, eficienta si consecintele unui avort medicamentos.