Medabon – preparatul pentru avort medicamentos disponibil în Moldova

15 Februarie, 2019

Avortul medicamentos este un subiect important atunci când discutăm despre servicii de avort în siguranță și sănătate reproductivă. La moment acest tip de avort este utilizat de milioane de femei în toată lumea.

În 2006, Organizația Mondială a Sănătății a elaborat recomandări actualizate cu privire la efectuarea avortului medicamentos, bazate pe dovezile disponibile. Conform acestor recomandări, avortul medicamentos, efectuat pe parcursul primelor 9 săptămâni de sarcină, este inofensiv și eficient. Cea mai eficientă și inofensivă schemă a avortului medicamentos necesită utilizarea a două preparate, mifepriston și misoprostol. Complexul Medabon conține mifepriston și misoprostol în același ambalaj, ceea ce îl face să fie mai accesibil și mai comod pentru administrare.

In Moldova preparatul a fost înregistrat în 2014 și este disponibil în farmacii cu prescripție medicală. La fel, Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive în colaborare cu Organizației Mondiale a Sănătății și al companiei Concept Foundation, a inițiat lucrul pentru promovarea și înregistrarea acestui produs în alte 5 țări, precum Kirghizstan, Kazahstan, Uzbekistan, Azerbaidjan si Georgia. Scopul proiectului este de a facilita accesul femeilor la avortul medicamentos în condiții de siguranță și cu un produs cu calitatea garantată.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept