Comunicat de presă: În primul an de activitate Abortion without Borders (Avortul fără Granițe) ajută 5.237 de persoane din Polonia.

18 Декабря, 2020

10 decembrie 2020, Varșovia

Abortion without Borders, ajută mai mult de 5.000 de oameni în Polonia în primul an; sărbătorind cu panouri publicitare serviciul lor din Varșovia.

Inițiativa Abortion Without Borders a ajutat mai mult de 5.000 de oameni din Polonia de la lansarea sa în urmă cu un an. Grupul a oferit consiliere în materie de sarcini, informații despre avortul în condiții de siguranță cu pastile în Polonia, finanțare și sprijin practic pentru avort în afara Poloniei. Pentru a sărbători, grupul a afișat panouri publicitare în Varșovia pentru a-și promova organizația. În primul an de activitate, Abortion Without Borders:

  • A primit 7.007 apeluri de la 5.237 persoane care căutau informații și ajutor
  • A ajutat 2.199 persoane să beneficieze de avortul în siguranță cu pastile în Polonia
  • A oferit asistență și finanțare pentru 262 de persoane care au avut nevoie să călătorească în afara Poloniei pentru îngrijirea avortului
  • A furnizat mai mult de 67.320 £/ 329.419 PLN în acest timp, cu o subvenție medie de 765£ / 3.766 PLN
  • A primit un impuls sporit după protestele la nivel național împotriva înăspririi în continuare a legilor poloneze deja restrictive privind avortul
  • Sloganul: „Suntem pro-avort, fără scuze”

Abortion Without Borders (AWB) a fost înființat la 11 decembrie 2019 pentru a ajuta pe oricine din Polonia să acceseze un avort sigur în Polonia sau în străinătate. În primul lor an de activitate, AWB a primit apeluri de la peste 5.000 de persoane. Acesta este numărul de persoane care au apelat la linia de asistență AWB și nu include alte sute care au luat contact direct cu una dintre organizațiile membre ale AWB, Kobiety w Sieci (Polonia), Abortion Dream Team (Polonia), Women Help Women (Internațional), Abortion Network Amsterdam (Olanda), Ciocia Basia (Germania) or Abortion Support Network (Anglia).

Inițial, linia de asistență AWB asculta în medie de 250 de persoane în fiecare lună, dar după ce un tribunal constituțional a propus restricții suplimentare legilor severe ale avortului din Polonia, protestele pe scară largă au sporit grupul și serviciile sale, apelurile către linia de asistență au crescut semnificativ. Grupul a auzit de la aproximativ 2.700 de persoane între 11 decembrie 2019 și 22 octombrie 2020 și aproximativ 2.500 din 22 octombrie și 4 decembrie.

Dacă sunteți în Polonia și aveți nevoie de ajutor pentru a accesa un avort, puteți apela Abortion Without Borders la +48 725 892 134, adresa de e-mail administracja@maszwybor.net sau vizitați aborcjabezgranic.pl

Source: Abortion Support Network

Партнеры

Мы используем файлы cookie
Мы используем файлы cookie для корректного отображения контента и для удобства использования веб-сайта.
Принимаю
Не принимаю