Lucrul asupra noului document strategic în domeniul sănătații sexual-reproductive continuă

09 Марта, 2016

4În conformitate cu Acordul Bienal de Colaborare între OMS pentru Europa și Ministerul Sănătății, privind îmbunătățirea sănătății materne, și a Programului de țară 20013-2017 al UNFPA și Ministerul Sănătății al R. Moldova (MS)  în domeniul sănătății reproducerii, în temeiul Regulamentului privind organizarea și funcționarea MS, structurii și efectivului – limită ale aparatului central al acestuia, MS a dispus (dispoziția nr. 82-d din 22.II.2016) organizarea și desfășurarea Atelierului de lucru III  în planificarea strategică pentru dezvoltarea Strategiei Naţionale a Sănătăţii Reproducerii (SNSR) 2016 – 2020 și ședinței de lucru „Prezentarea planului de acțiuni privind implementarea Planului național în sănătatea reproducerii pentru anii 2016-2020”.

Atelierului de lucru (III) și ședința de lucru au avut loc în perioada 3 – 4 martie 2016, la Jazz Hotel, or. Chișinău.

Evenimentele au fost organizate și desfășurate de către Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive (CIDSR) și MS, cu suportul UNFPA Moldova și OMS Moldova.3

Reprezentanții ministerelor Sănătății, Educației, Muncii, Protecției Sociale și Familiei precum și reprezentanți ai societății civile, experți naționali și internaționali în domeniul planificării strategice au participat la aceste două evenimente.

Facilitatorii cursului de instruire:

  • Borbala Koo, expert internațional în sănătate reproducerii, România
  • Rodica Comendant, expert național, director CIDSR, conferențiar universitar USMF „N. Testimițanu”, Moldova
  • Alexei Buzu, expert în planificarea strategică, director executiv, Parteneriat pentru Dezvoltare, Moldova

După o recapitulare a ceea ce a fost realizat / decis în cadrul Atelierului de lucru II, participanții au lucrat în grupuri pentru a finaliza dezvoltarea indicatorilor pentru obiectivele generale și specifice.
5Ca rezultat al lucrului în grupuri a servit elaborarea draftului Planului de Intervenții.

În ultima zi, la data de 4 martie a avut loc ședința de lucru în cadrul căreia s-au reunit atît participanții atelierului, precum și membrii Consiliului de coordonare a procesului de elaborare a SNSR pentru anii 2016 – 2020.

La ședință au fost făcute prezentările precum și prezentat draftul Planului de Intervenții elaborate în cadrul Atelierului de lucru III .

 

 

Atașată este:

 

 

 

Партнеры

Мы используем файлы cookie
Мы используем файлы cookie для корректного отображения контента и для удобства использования веб-сайта.
Принимаю
Не принимаю